خانه / آشپزی / دستور پخت یارمه پلو

دستور پخت یارمه پلو

یارمه پلو، از غذاهای گیاهی و محلی و قدیمی ایرانی است این غذای سالم میتواند از غذاهای مناسب برای افرادی است که در رژیم غذای خود از پروتیئن های حیوانی استفاده نمیکنند همچنین به دلیل داشتن ماش در دستور این غذا و دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین Aو D و میتواند وعده مناسبی برای زنان باردار به حساب بیایید.

مواد مور نیاز:

  1. ماش: ۱ پیمانه
  2. پیاز: ۱ عدد بزرگ
  3. گندم خیس شده: ۱ پیمانه
  4. برنج: ۲ پیمانه
  5. روغن مایع: به مقدار لازم
  6. نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم

 طرز تهیه:

روش اول: مقدار کمی روغن را در تابه می‌ریزیم پیازهای خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم پیازها سبک شود. در یک قابلمه مقدار ۱/۵۰ لیتر آب می‌ریزیم سپس گندم و ماش را به قابلمه اضافه می‌کنیم مقدار کمی زردچوبه را آب و پیازهای در حال سرخ شده اضافه می‌کنیم همین که پیازها تفت دیدن آن را به گندم و ماش می‌افزاییم در قابلمه را می‌بندیم و صبر می‌کنیم تا ماش و گندم پخته شود قبل این که آب مواد کامل به خوش برود برنج را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که کته دم بکشد سپس غذا را در یک ظرف مناسب بکشید.

روش دوم: در این روش می‌توانید پس از پخته شدن گندم و ماش به همراه پیاز داغ لا به لای پلوی آبکش شده بریزید.

نکته:

  1. روش اول طبخ این غذا سنتی تر و سالمتر است.
  2. در صورت تمایل می‌توانید این غذا را به همراه مرغ پخته شد سرو نمایید.
  3. بهتر است ماش را ۴۸ ساعت قبل در آب خیس کنید چند بار آب آنرا عوض کنید و اجازه دهید ماش‌ها جوانه بزند این کار باعث می‌شود میزان مواد مغذی ماش بهتر جذب بدن شود.
  4. در صورتی که به جای گندم از جو و یا جوی دوسر استفاده می‌کنید زمان پخت آن طولانی‌تر می‌شود.

همچنین ببینید

دستور پخت آش پرپوله یا آش عدس

آش پرپۆڵه یا آش عدس غذای محلی کردستان است. این نوع آش مخصوص فصل‌های سرد سال در شهر …

One comment

  1. از شما خواهشمندم طرز تگطیر نفت در پالایشگاه را توضیح دهید .
    با تشکر از شما جناب اقای سرباران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس