مواد غذایی مورد نیاز مادران باردار

مصرف مواد غذایی مناسب و مغذی مورد نیاز بدن در دوران بارداری می‌تواند نقش مهمی در وزن‌گیری مناسب شما و رشد سالم جنین داشته باشد. برنامۀ غذایی روزانه که شامل تمام گروه‌های غذایی است، می‌تواند به سلامت شما و جنین کمک زیادی کند. در این مطلب می‌توانید با گروه‌ها و مواد غذایی مورد نیاز مادران در دوران بارداری آشنا شوید.

نان و غلات

این گروه غذایی، منبع اصلی تأمین انرژی بدن است. مواد غذایی این گروه را نان و غلات شامل انواع نان، برنج، انواع ماکارونی و رشته و غلات صبحانهٔ طبیعی مثل جو تشکیل می‌دهد که سرشار از نشاسته و کربوهیدرات است. نان و غلات علاوه بر آن که منبع اصلی تأمین انرژی بدن است، بخشی از پروتئین، آهن و ویتامین‌های گروه B را نیز تأمین می‌کند. مصرف درست و صحیح نان‌های سالم کم‌نمک و غلات در رژیم غذایی زنان باردار، علاوه بر آن که به وزن‌گیری مناسب مادر در دوران بارداری کمک می‌کند، می‌تواند به رشد دستگاه عصبی جنین نیز کمک کند.

یک ‌تکه نان به اندازۀ کف دست یا نصف لیوان برنج پخته یا ماکارونی معادل یک واحد غذایی از این گروه است و مصرف روزانه ۷ تا ۱۱ واحد از این گروه غذایی در رژیم غذایی مادران باردار توصیه می‌شود. زنان باردار بهتر است از نان‌های سبوس‌دار مانند نان سنگک استفاده کنند. این نوع نان به دلیل وجود فیبر، هضم و جذب نشاسته را طولانی‌تر می‌کند و به همین دلیل قند خون را ثابت نگه می‌دارد و باعث می‌شود زنان باردار در طول روز کمتر احساس ضعف داشته باشند. همچنین مصرف برنج به همراه حبوبات مانند عدس‌پلو یا لوبیاپلو به تأمین پروتئین لازم در طول روز نیز کمک می‌کند.

سبزیجات

یکی از گروه‌های غذایی مهم و مورد نیاز زنان باردار سبزیجات است. سبزیجات در تأمین انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن مادر مانند A، B، C، فولیک‌اسید و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم نقش مهمی دارد. همچنین فیبر موجود در سبزیجات، در زمان مصرف به همراه غلات و نان باعث می‌شود نشاستۀ موجود در این مواد غذایی دیرتر هضم و جذب شود که این موضوع به حفظ سطح قند خون بدن برای مدت طولانی در روز کمک می‌کند. مواد غذایی مانند انواع سبزی‌های برگ‌دار، هویج، بادمجان، کدو، نخودسبز، قارچ، خیار، گوجه‌فرنگی، پیاز و کرفس در گروه سبزیجات قرار می‌گیرد. در هرم غذایی مادران باردار توصیه ‌شده است که هر زن باردار روزانه به میزان ۴ تا ۵ واحد سبزیجات مصرف کند. هر واحد سبزیجات معادل نصف لیوان سبزی پخته و خردشده، یک عدد گوجه‌فرنگی یا نصف لیوان آب‌هویج است. بهتر است مادر باردار روزانه به مقدار کافی سبزی تازه مانند سبزی‌خوردن یا کاهو، گوجه‌فرنگی یا هویج خام به صورت سالاد و در کنار غذا یا به ‌عنوان میان‌وعده و همچنین مقدار کافی سبزیجات پخته مانند کدو، بادمجان و لوبیاسبز همراه با غذای خود مصرف کند. بهتر است در صورت مصرف سبزی خام نسبت به شست‌وشو و ضدعفونی کردن آن پیش از مصرف دقت کنید.

برگرفته از سایت تخصصی زنان و بارداری(مادرشو)

https://madarsho.com/pregnancy/nutritionandweight/nutrition

مهدی اسکندری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

مصرف فولیک اسید در بارداری

س فروردین ۲۷ , ۱۳۹۸
مصرف مواد غذایی مناسب و مغذی مورد نیاز بدن در دوران بارداری می‌تواند نقش مهمی در وزن‌گیری مناسب شما و رشد سالم جنین داشته باشد. برنامۀ غذایی روزانه که شامل تمام گروه‌های غذایی است، می‌تواند به سلامت شما و جنین کمک زیادی کند. در این مطلب می‌توانید با گروه‌ها و مواد غذایی […]

دسترسی سریع