عملکرد کبد در بدن

موارد زیر مهمترین کارکردهای کبد در بدن می باشند:

۱- خون را تمیز می کند

کبد نقش مهمی در تمیز کردن خون از مواد مضر دارد و بنابراین داشتن هرگونه مشکل سلامتی احتمال آلودگی خون را افزایش می دهد.

کبد همچنین به محافظت از بدن در برابر میکروبها و باکتری ها کمک می کند و از رسیدن آنها به قسمت های مختلف بدن جلوگیری می کند.

۲- ساخت مواد مهم در بدن

کبد مواد مهمی را در بدن مانند آلبومین ایجاد می کند که مانع از خروج مایعات خون در رگ های خونی می شود.

همچنین پروتئین های مهمی مانند مس ، آهن و موادی را ایجاد می کند که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.

۳- برخی از مواد را در بدن تبدیل می کند

کبد همچنین برخی از مواد موجود در بدن را به مواد مهم دیگر تبدیل می کند، مانند تبدیل کلسترول به نمکهای صفراوی که باعث هضم غذا می شوند و آمونیاک را به اوره برای دفع آسان ادرار.

۴- مقداری مواد را در بدن ذخیره می کند

یکی دیگر از کارکردهای مهم کبد ، ذخیره برخی از مواد مهم در بدن است ، مانند ذخیره قند به شکل گلیکوژن برای تأمین انرژی بدن و کمک به مقاومت در برابر روزهداری.

کبد همچنین برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم را نیز برای بدن ذخیره می کند.

غذاهای مضر کبد

در زیر گروهی از غذاها وجود دارد که بر سلامت کبد تأثیر منفی می گذارد:

۱- قند

قند باعث صدمات زیادی در سلامتی بدن از جمله کبد می شود. کبد از یک نوع قند ، یعنی فروکتوز برای تهیه چربی ها استفاده می کند.

با افزایش فروکتوز در بدن ، چربی در کبد تجمع می یابد که منجر به بسیاری از بیماری ها می شود.

۲- نوشابه

افرادی که دائم نوشابه می نوشند احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را دارند. که این به دلیل مواد مضر آن در کبد است ، زیرا حاوی درصد زیادی قند است ، که باعث افزایش قند خون و در نتیجه تجمع چربی در کبد می شود.

۳- چربی های ناسالم

چربی های ناسالم برای قسمت های مختلف بدن خطر بزرگی دارند، از جمله جگر مانند غذاهای سرخ شده ، مواد پخته شده ، گوشت های فرآوری شده و غیره.

و این چربی ها منجر به آسیب های کبدی زیادی می شوند، ازجمله این آسیب ها دچار شدن شخص با بیماری کبد چرب می باشد و همچنین بر عملکرد های مختلف حیاتی کبر تاثیر میگذارد.

۴- نمک

بدن نیاز به خوردن نمک دارد ، اما مصرف بیش از حد نمک باعث افزایش نیاز بدن به آب اضافی و در نتیجه افزایش مقادیر زیاد سدیم در خون می شود که برای سلامتی کبد مضر است ، زیرا می تواند باعث سیروز شود ، که اولین مرحله از زخم کبد است.

غذاهای مفید برای کبد

در اینجا به غذاهایی اشاره می کنیم که برای سلامت کبد مفید هستند:

  • کلم بروکلی: کلم بروکلی به جلوگیری از تجمع چربی در کبد کمک می کند. از دیگر سبزیجات که برای کبد مفید هستند می توان به اسفناج ، شلغم و گل کلم اشاره کرد

 

  • ماهی چرب: ماهی های چرب در بهبود سطح چربی در کبد و کاهش عفونت ها آن مفید هستند.

 

  • آجیل: آجیل همچنین به طور کلی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

 

  • شیر کم چرب: به لطف محتوای بالای پروتئین آب پنیر ، شیر از کبد در برابر آسیب محافظت می کند.

 

  • تخمه آفتابگردان: تخمه آفتابگردان آنتی اکسیدانی است که کبد را از آسیب محافظت می کند .

 

  • روغن زیتون: این روغن  برای سلامتی کبد مهم است ، زیرا سرشار از امگا ۳ است و به کاهش سطح آنزیم کبد کمک می کند.

 

  • سیر: سیر در کاهش وزن بدن و چربی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب نقش دارد.

 

  • چای سبز: چای سبز می تواند به کاهش ذخیره چربی کبد و بهبود عملکردهای آن کمک کند.

 

  • قهوه: در صورت نوشیدن نوشیدنی های غنی از قهوه به مقدار کمی، احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب و سیروز کاهش می یابد زیرا کافئین باعث کاهش میزان آنزیم های غیر طبیعی کبد می شود.

webteb